Over ons:


De gezamenlijke passie voor het pensioenvak van een Hollandse boerendochter en een Vietnamese bootvluchteling stond aan de wieg van dit pensioenadviesbureau.

In 1991 hebben Liesbeth en Tanh elkaar leren kennen bij de fusie van ABN en AMRO.
De afdelingen Pensioenadvies van beide banken werden samengevoegd en vanaf die tijd hebben zij samengewerkt. Deze samenwerking, die van beide kanten altijd goed beviel, leidde in het voorjaar van 2014 tot een eigen pensioenadviesbureau, Hardeman & Nguyen Pensioenadvies oftewel HNPA. Sinds 2018 is Marcel, een tuinderszoon met een zo mogelijk nog grotere passie voor pensioen, onderdeel van HNPA.
Vanaf medio 2020 brengt Tanh in de praktijk waar hij zijn klanten al die jaren over geadviseerd heeft. 
HNPA is sinds 2014 uitgegroeid tot een prachtig bedrijf met mooie klanten waar u, op een volkomen onafhankelijke manier geholpen wordt. Bij HNPA zijn ook Ruud Broos en Janneke Bijlsma met dezelfde bevlogen instelling werkzaam.


Tanh Nguyen

Tanh Nguyen is in de strenge winter van 1978 in Nederland aangekomen als Vietnamese bootvluchteling. In juli 1979 begon hij zijn carrière bij AMRO Verzekeringen, later gewijzigd in ABN AMRO Verzekeringen. Sinds 1989 werkt Tanh in de wereld van het pensioenadvies en was hij verantwoordelijk voor de advisering van grote en beursgenoteerde ondernemingen. Daar heeft hij tot maart 2014 met heel veel plezier gewerkt.
In het voorjaar van 2014 heeft Tanh samen met Liesbeth Hardeman HNPA opgericht.

In 2011 heeft Tanh in het kader van het jaar van bootvluchtelingen een interview gegeven over zijn barre reis naar Nederland. Lees het artikel.

Marcel Ammerlaan

Het leven zit soms vol verrassingen. Afkomstig uit een “tuindersnest” was het heel gebruikelijk om hetzelfde vak uit te oefenen maar op 28-jarige leeftijd heeft Marcel het over een andere boeg gegooid. Hij is bij Delta Lloyd in dienst getreden als verzekeringsadviseur en werkzaam geweest in verschillende onderdelen van het vak. Hier is ook zijn passie voor pensioenen ontstaan. In 2004 is Marcel binnen Delta Lloyd Groep overgestapt naar ABN AMRO Verzekeringen (AAV) en heeft hij zich verder gespecialiseerd in pensioenen en aanverwante voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid. Bij AAV heeft hij Liesbeth en Tanh leren kennen. Ook nadat zij samen waren gestart met HNPA is het contact met hen gebleven. Eind 2018 is Marcel mede-eigenaar en in maart 2020 volledig eigenaar geworden. Met heel veel plezier verzorgt hij, samen met Ruud Broos en Janneke Bijlsma, voor de relaties van HNPA de advisering over pensioen en aanverwante voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid.

Janneke Bijlsma

Na het afronden van haar Hotel Management opleiding is Janneke in 2002 het pensioenvak ingerold. Haar loopbaan begon bij Delta Lloyd waar zij ABN AMRO Verzekeringen jarenlang als een van haar belangrijkste klanten had. Zo leerde zij Tanh en Marcel kennen en later ook Liesbeth als directe collega, in de periode voordat Liesbeth besloot om voor zichzelf te beginnen. Sinds 2017 is Janneke werkzaam voor HNPA waar ze haar passie voor zowel het pensioenvak als die voor het helpen en ondersteunen van klanten, met veel plezier in de praktijk kan brengen.

Ruud Broos

Ruud is een allround pensioenspecialist met ruim 30 jaar ervaring in alle aspecten van dit mooie vak. Hij heeft dit opgebouwd bij verschillende bedrijven, in de rol van zowel adviseur als pensioenuitvoerder. Hij is in 1984 begonnen bij Delta Lloyd Pensioenen in Amsterdam en woont nu in het oosten van het land, aan de rand van de IJssel in Deventer. In de zomer van 2002 is Ruud bij ABN AMRO in Zwolle gaan werken, later ABN AMRO Verzekeringen. Hier heeft hij, afwisselend samen met Tanh, Liesbeth en Marcel, met veel plezier zakelijke ABN AMRO relaties van pensioenadvies voorzien. In 2019 heeft Ruud de overstap gemaakt naar HNPA, waar hij wederom met veel enthousiasme, nu samen met Marcel, Tanh en Janneke, relaties adviseert en ondersteunt bij vraagstukken op het gebied van pensioen- en inkomen.


Liesbeth Hardeman

Na een ziekbed van 9 maanden is Liesbeth op een te jonge leeftijd overleden op 24 juni 2017.
Liesbeth leeft voort in onze mooie herinneringen.

Team - Pensioenspecialisten